De verzamelde oppositie voelde de minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) aan de tand over het energiepact en de kernuitstap.
Volledig scherm
De verzamelde oppositie voelde de minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) aan de tand over het energiepact en de kernuitstap. © Photo News

Debat over energiepact in Vlaams Parlement ontaardt in discussie, Tommelein geeft niet af: "We gaan het energiepact uitvoeren"

Hoe staat de Vlaamse regering nu tegenover het energiepact en de daarin voorziene kernuitstap? Zeker nu N-VA-voorzitter Bart De Wever opnieuw twijfels heeft gezaaid over die kernuitstap. De verzamelde oppositie legde de kwestie vandaag voor aan minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld), maar het debat liep al snel vast in een discussie met de oppositie.

30 reacties

  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Dus straks overal windmolens aan de horizon. Dacht dat dat illegaal was maar het is toch dystopia aan het worden.
  • jan geens

    6 jaar geleden
    En dan moet je tommelein eens vragen of hij je een terugdraaiende teller garandeerd als je vandaag zonnepanelen zet ... Nooit krijg je antwoord want ...hij weet perfect waar het naartoe zal gaan . Duurdere energie ONDANKS alle investeringen .
  • Koen Van crombruggen

    6 jaar geleden
    @armand mudah. En dan nog eens de vergunningen voor de bouw van die windmolens tegenhouden, zo voorspelbaar, want een bevoegdheid van een andere.
  • caius lepidus

    6 jaar geleden
    de grootste kleuterklas van belgie : HET VLAAMS PARLEMENT ! afschaffen die boel ! als men dit parlement incluis de attentand van de caesar (BDW) schaam ik me een vlaming te zijn ! we betalen ons blauw aan politici (zakkenvullers en blaasjes makers) en zijn capabel iets nuttig tedoen ! ha ja belastingen en prietpraat (lees ;leugens en bedriegen )
  • Jurgen Hertogs

    6 jaar geleden
    En ondertussen wordt er gelobbyd met grote stroomleveranciers "giganten" die de stroom zullen leveren na 2025. Zij zullen bepalen wat de Belg betaalt en vanwaar deze stroom zal komen. Hij die de deal binnenhaalt zal er goed bij varen, de burger niet.
  1. Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens
    PREMIUM
    16

    Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens

    Er woedt een open oorlog bij de Nationale Loterij. De vakbonden stuurden de raad van bestuur een officiële klachtenbrief over topman Jannie Haek (58). Hij wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Hij staat neus aan neus tegen je te roepen en noemt je dom in het bijzijn van anderen”, zegt een werknemer aan HLN. Wij kregen nog tien mails binnen van personeelsleden - met vooral forse kritiek, maar ook steun voor Haek. Wat is er aan de hand?
  2. Zoon van vermiste Annie De Poortere spreekt voor het eerst: “Plots moeten we rekening houden met moord. We hebben alleen maar méér vragen”
    PREMIUM

    Zoon van vermiste Annie De Poortere spreekt voor het eerst: “Plots moeten we rekening houden met moord. We hebben alleen maar méér vragen”

    “Ga even zitten. We hebben uw mama gevonden.” Met dat telefoontje kreeg een stomverbaasde Jo Defever (56), de zoon van de vermiste Annie De Poortere, zaterdagnacht te horen dat er resten van haar lichaam in de tuin van hun buurman in Sint-Martens-Latem zijn teruggevonden. Dertig jaar na haar verdwijning. Hier spreekt zoon Jo voor het eerst: “Dat het verhaal nu zó een wending neemt: nee, dat had ik niet meer voorspeld.”
    Sint-Martens-Latem