Facebook
Volledig scherm
© Facebook

Bergbeklimster omschrijft in pakkende afscheidsbrief laatste momenten die ze doorbracht met klimpartner, voor ze hem achter moest laten op ‘killer mountain’

BuitenlandEen Franse bergbeklimster die eind januari ternauwernood aan de dood ontsnapte tijdens een beklimming van de Nanga Parbat in de Himalaya – ook wel bekend als ‘killer mountain’ – heeft een pakkende afscheidsbrief geschreven aan de Poolse klimmer die met haar mee was op de expeditie. Elisabeth Revol moest de doodzieke Tomasz ‘Tomek’ Mackiewicz achterlaten nadat ze vast waren komen te zitten op 7.280 meter hoogte. De man is nog altijd vermist.

24 reacties

  • Patrick bloemen

    6 jaar geleden
    Verzuurde mensen hier , ga ma al voor je stoof zitten
  • Jos Plessers

    6 jaar geleden
    Neem maar risico's.Maar,betrek geen anderen in je onzin.Anderen,die hun leven moeten wagen om je te redden!Maw,trek je plan!
  • J. VAN SCHUERBEECK

    6 jaar geleden
    Ieder leeft zoals zij of hij dit wilt. Achteraf moeten ze dan ook niet komen janken als ze risico's genomen hebben die hun het leven kunnen kosten.
  • Kenneth Hackelbracht

    6 jaar geleden
    Op de opmerkingen waarom ze de bergen beklimmen een antwoord van edmund hillary: Omdat ze er zijn. Deze mensen leven hun leven hoe zij dat willen. daar heeft niemand iets over te zeggen. ze leven tenminste.
  • Jens van den Broeck

    6 jaar geleden
    Marc werbrouck inderdaad, dit soort mensen moeten altijd zo ver mogelijk kunnen gaan