Een Tesla Model S in autopilot-stand.
Volledig scherm
Een Tesla Model S in autopilot-stand. © REUTERS

"Tesla misleidt mensen met zijn Autopilot"

AutoConsumentenorganisaties in de Verenigde Staten beschuldigen Tesla ervan automobilisten te misleiden met uitspraken over de veiligheid en mogelijkheden van zijn Autopilot-technologie. De maker van elektrische auto's zou daarom eens goed onder de loep genomen moeten worden door toezichter Federal Trade Commission (FTC), zeggen Center for Auto Safety en Consumer Watchdog.

5 reacties

  • Hendrik Patyn

    6 jaar geleden
    Het maken van de batterij alleen al voor een Tesla komt overeen met 100000km co2 uitstoot van een benzine wagen!? Zie artikel in de Standaard.
  • Hendrik Patyn

    6 jaar geleden
    Ik vind het eigenaardig dat sommige het aanvaardbaar vinden dat het systeem af en toe faalt, tesla mag blijkbaar net altijd ietsje meer. Ik zou mijn vrouw of kinderen hiermee de baan niet willen opsturen. Een tesla die zomaar achterin een brandweerwagen rijdt vind ik toch geen klein probleempje meer. Mijn wagen is geen Tesla maar die stopt toch automatisch in dergelijk situatie, tesla begint ferm achter te lopen.
  • Hendrik Patyn

    6 jaar geleden
    De autopilot was nu het enigste wat vernieuwend was aan de tesla, want de elektrische auto bestaat al meer dan een eeuw. En nu werkt dit ook maar half, plus dan nog de slechte rij en bouwkwaliteit,.. Meer en meer consumenten verenigingen beginnen dit nu ook in te zien. Ik vrees het ergste voor mensen met tesla aandelen, als je ziet dat deze gedaald zijn naar de prijs van 2015-2016,...
  • Filip Vanlaeken

    6 jaar geleden
    Als Teslas minder doden maken dan gewone chauffeurs, per km bvb : ee vallen bvb 100 doden per dag met gewone chauffeurs en 20 of zelfs 80 met Teslas : is dat dan een zegen of een vloek ?
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Ja. Om diezelfde reden staat er ook een veiligheidswaarschuwing op uw microgolf: gelieve er geen levende dieren in te steken.