BELGA
Volledig scherm
© BELGA

België krijgt Tilburgse gevangeniscellen voor gesloten centrum in Zandvliet

BinnenlandIn Antwerpen hebben vertegenwoordigers van de Belgische en de Nederlandse regering de schenking geofficialiseerd van het cellencomplex van de gevangenis van Tilburg aan ons land. De containerunits zullen door de Regie der Gebouwen worden ontmanteld en naar het Antwerpse Zandvliet worden overgebracht, waar ze de basis zullen vormen van het geplande gesloten centrum voor illegalen in afwachting van repatriëring.

3 reacties

  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Marktplaats 2 de hands ! De nva gaat op de kleintjes letten ?
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Nederland sluit cellen, wij openen er.
  • Bruno Vermeire

    6 jaar geleden
    Nu nog de juiste mensen er in steken, in plaats van vrij te laten zonder te weten wie ze zijn.
  1. Voor U streeft in juni naar 7 procent van de stemmen: “Wat doen we met de provincies en de Senaat? Afschaffen”

    Voor U streeft in juni naar 7 procent van de stemmen: “Wat doen we met de provincies en de Senaat? Afschaffen”

    De nieuwe politieke partij Voor U streeft ernaar om op 9 juni minstens 7 procent van de stemmen te behalen, zo verklaarde oprichtster Els Ampe tijdens haar eerste verkiezingscongres in Rumst. Daar presenteerde ze ook het verkiezingsprogramma van haar partij, gericht op het versterken van de koopkracht, het verminderen van de schuldenlast, en het aanpakken van de particratie en migratiekwesties. Dat schrijft ‘VRT NWS’.
  2. Bart De Wever (N-VA) op verkiezingscongres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Bart De Wever (N-VA) op verkie­zings­con­gres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerken­de Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Dit jaar is Bart De Wever 20 jaar voorzitter van de N-VA. Een “voorrecht” noemde De Wever dat op het verkiezingscongres van zijn partij vandaag in Gent. N-VA wil het alternatief zijn voor een voortzetting van de huidige federale regering, die op kap van de Vlaming de begroting verder de dieperik laat ingaan. Enkel N-VA kan voor de kentering zorgen, verklaarde voorzitter Bart De Wever vandaag aan het slot van het kiescongres van zijn partij. En als de kiezer N-VA een sterk mandaat geeft, dan is De Wever bereid premier te worden.