Photo News
Volledig scherm
© Photo News

De Wever wil meer bodycams voor Antwerpse politie

Nu de nieuwe camerawet die het gebruik van body- en dashcams door de politie mogelijk maakt morgen in werking treedt, wil Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) het gebruik van bodycams snel "zo breed mogelijk uitrollen" binnen de Antwerpse lokale politie, in overleg met het personeel en de vakbonden. Eerder waren al verschillende politieteams zoals het drugsondersteuningsteam uitgerust met bodycams in het kader van een proefproject.

20 reacties

  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Van Besien is er tegen want de fouten van allochtone jongeren en vandalen mag niet gefilmd worden. Dat kan deze hun reputatie schaden en Groen stemmen kosten.
  • Danny Yde

    6 jaar geleden
    Yep, om de beelden al dan niet te gebruiken als het hun goed uitkomt.
  • alois philipsen

    6 jaar geleden
    Chantal Prez indien je het nog niet moest weten de meesten hebben steeds een i-Phone bij en filmen alles, ja maar je moet dan ook met de tijd meegaan en niet blijven stilstaan zo als u.
  • Peter Smets

    6 jaar geleden
    @Regine De Brouwer: "Een goede beslissing .. een goede minister." Uw kennis van de politiek is indrukwekkend. Weverke is geen minister. Hij komt zelfs nooit naar het parlement. Zijn riante pree wordt maandelijks gestort zonder dat hij ooit aanwezig is. Proficiat.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Als De Wever zelf eens een bodycam zou dragen dan zouden zijn papegaaien kunnen zien welke streken hunne keizer zoal uitsteekt . Wie gelooft die de wever nog?