Tweede verdachte van verdwijning Wetteren: ex-vriendin samen met vriend in de cel

Er is een tweede aanhouding gebeurd in het onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van Jean Vercarre (68) uit Wetteren. Naast Rolande V.R. (63), de ex-vriendin van de vermiste Vercarre, is ook een man opgepakt, bevestigt het gerecht. Volgens onze informatie gaat het om de eigenaar van de auto waarin V.R. vorige week in Melle gevat werd.

hvh, pdx, cel, yb

De speurders waren net haar villa en tuin in Wetteren binnenstebuiten aan het keren, toen Rolande V.R. gevat werd in Melle. De speurders waren al sinds juni op zoek naar de ex-vriendin van de vermiste Jean Vercarre, maar ze bleef al die tijd onder de radar. De politie veronderstelde dat de vrouw in het buitenland zat. De speurders vroegen zich af waarom niet zij maar iemand uit de entourage van Vercarre het gerecht op de hoogte had gebracht van zijn verdwijning. En waarom ze onderdook na zijn verdwijning. Haar vreemde houding maakte van haar de hoofdverdachte in de verdwijningszaak.

Betrapt

Maar nu komt nog een tweede verdachte naar voren in het verhaal. Toen Rolande V.R. woensdag gevat werd, was ze niet alleen. Integendeel.

© rr

Speurders hadden de buren van Rolande V.R. gevraagd om een oogje in het zeil te houden en hen een seintje te geven als de vrouw opnieuw zou opdagen. Dat seintje kwam er woensdag. Volgens verschillende bronnen had een autohandelaar verdachte bewegingen opgemerkt rond een bestel­wagen die bij hem geparkeerd stond. Toen hij ging kijken wat er aan de hand was, betrapte hij een koppel. De twee zetten het op een lopen, maar de autohandelaar meende Rolande V.R. herkend te hebben. Kort daarna werden V.R. en haar vriend aangehouden.

De nieuwe verdachte is volgens onze informatie een man met Roemeense roots die de Franse nationaliteit heeft.

Over de juiste rol van de twee verdachten zwijgt het gerecht in Dendermonde in alle talen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen