Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © © Bart Leye

Verkeersboete te laat in de bus: moet je nog betalen?

BinnenlandHet gloednieuwe systeem om verkeersboetes automatisch te innen, staat twee maanden na datum nog altijd niet op punt. De afgelopen weken vielen bij duizenden Belgen verkeersboetes met een zeer krappe, of zelfs al verlopen uiterste betaaldatum in de bus. Dat vernam Het Belang van Limburg.

40 reacties

  • Michael Bigot

    6 jaar geleden
    Simpel kan ook.....zorg dat je geen boete krijgt.
  • koen lauwers

    6 jaar geleden
    Hadden we maar een gedreven staatssecretaris voor administratieve vereenvoudiging, dan zou dat allemaal niet voorvallen. Een ervaren gids, zoals Theo Francken. Ikzelf heb ook zo'n boete ontvangen en ik zal ze betalen voor : op rekeningnummer
  • Patrick Martens

    6 jaar geleden
    Ik kreeg ook een boete van 53€, zonder datum en zonder rekeningnummer. Ik heb gebeld, 3 maal doorverbonden(druk 1 of 2) en dan een muziekje voor 12 minuten. Op de site www.verkeersboetes.be proberen in te loggen, ging niet.
  • Mathias Van Herck

    6 jaar geleden
    Art 62 van de gecoördineerde weten van 1968 zeggen dat wanneer de boeten niet binnen de .....binnen is de rechten van de verdediging geschonden zijn. De termijn is raar maar waar verhoogd naar 14 dagen in dit digitaal leven. Maar indien je gaat zoeken naar de juiste wettekst en de boete te laat is , geen betaling.
  • joost De krijger

    6 jaar geleden
    Ik kreeg er een 25-5 -2018 En hij moest voor 26-05- 2018 betaald zijn . Dat vind ik wel heel krap