Een Amazon Echo Dot. De smart speaker van Amazon met de naam Echo staat bij gebruikers continue aan. De microfoon in het apparaatje neemt stemmen op en reageert als het nodig is. En soms dus ook als het niet nodig is, zo blijkt.
Volledig scherm
Een Amazon Echo Dot. De smart speaker van Amazon met de naam Echo staat bij gebruikers continue aan. De microfoon in het apparaatje neemt stemmen op en reageert als het nodig is. En soms dus ook als het niet nodig is, zo blijkt. © AP

Slimme speaker Amazon neemt privégesprek van koppel op en stuurt het naar willekeurige persoon in hun contactenlijst

Nadat de slimme speaker van Amazon eerder al gebruikers de stuipen op het lijf joeg met plots en vreemd gelach, heeft een Amerikaans koppel onlangs een nog veel engere ervaring gehad. Een Amazon Echo nam in hun huis hun conversatie op én stuurde die doodleuk op naar iemand.

16 reacties

  • Anne Nonsia

    6 jaar geleden
    Veel mensen hebben een TV met een camera in, vaak zonder het te beseffen. Daar kan je dan zogezegd met armbeweging van zender veranderen, of volume aanpassen. Tegelijk houdt die TV in de gaten waarnaar je kijkt, en met hoeveel. Het doel daarvan is om mensen bij pay-per-view zoals voetbal en dergelijk extra te laten betalen indien bvb meer dan 4 personen kijken. Maar intussen kunnen die beelden wel doorgestuurd worden, en via de gebruiksvoorwaarden van het toestel sta je dat ook toe.
  • jos meurrens

    6 jaar geleden
    Bij mij kan dat niet gebeuren, ik koop gewoon geen enkel van die "smart" dingen, ik heb zelfs geen smartphone.
  • Joan Lute

    6 jaar geleden
    Waarom zou men dit niet eenvoudig kunnen oplossen door een verzoek mondeling een pincode uit te spreken voordat iets effectief verzonden wordt...
  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Direct van de markt halen wegens onbetrouwbaar en eigen leven gaan leiden, vernietigen.
  • David Buytaert

    6 jaar geleden
    Als je privacy wilt dan moet je geen technology hebben ook geen smartphone geen internet een leven als een oud tijd