Links: Moeder Natalie Wills (l) met haar dochters Niah en Shayla Giles. Rechts: het stoffelijk overschot van de dader.
Volledig scherm
Links: Moeder Natalie Wills (l) met haar dochters Niah en Shayla Giles. Rechts: het stoffelijk overschot van de dader. © Facebook

Dader vuurt op klanten in druk restaurant, gewapende burger schiet hem dood

SchietpartijEen gewapende burger heeft een einde kunnen maken aan een schietpartij in een druk restaurant in Oklahoma. Hij schoot de dader daarbij zelf dood. "Gelukkig wandelde die man net op dat moment voorbij. Hij was een godsgeschenk", aldus politiechef Bo Matthews. Het motief is vooralsnog onbekend, terrorisme wordt uitgesloten.

30 reacties

  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Wij hebben een strenge wapenwetgeving met als resultaat dat wij autochtonen geen wapens hebben en de criminelen en verwarde allochtonen hebben oorlogswapens.
  • Benny Janssen

    6 jaar geleden
    De tijden van het wilde westen herleven beetje bij beetje.... zolang de Amerikanen hunzelf ginder blijven afknallen is alles nog ok... maar stel dat dit fenomeen ook overwaait naar Europa....
  • Vladimir De Leeuw

    6 jaar geleden
    Een wapenwetgeving mag zo streng zijn als je wil. Het blijft een vanzelfsprekendheid dat bandieten zich nu eenmaal niet aan wetten houden, dat is bijna de definitie van een bandiet. En dus kan de brave burger, die zich wel aan de wet houdt; zich niet verdedigen. Anderzijds, als iedereen zomaar een wapen schietklaar heeft liggen, kan daar gemakkelijk van gebruik gemaakt worden bv als de emoties hoog oplopen. Een verstandige wetgeving houdt rekening met de uitersten.
  • Peter Van De Velde

    6 jaar geleden
    Dit is niet de eerste keer dat een gewapend burger een levensredder is in Amerika. Komt voor, maar de Amerikaanse media trekt zich daar niet zoveel van aan.
  • kurt Degryse

    6 jaar geleden
    De staten met de strengste wapen wetgeving hebben de meeste criminele feiten en moorden met wapens. Dat het febaltje dat criminele geen wapens zouden hebben bij strengere wapen wetgeving direct in de vuilbak gooit. De democraten zouden beter de criminele harder aanpakken in de steden. Maar dan wordt hun kiespubliek kwaad en verliezen ze stemmen.