© Sjoerd Van Hoof

© Beleef Weert Media

thumbnail: null
thumbnail: null

Verdachten na achtervolging in Weert zijn Limburgers

De vier mannen die zondagnamiddag na een wilde achtervolging door de Nederlandse politie in Weert werden beschoten, zijn Belgen van vreemde origine. Het gaat om drie twintigers en een dertiger uit Bocholt, Bree, Meeuwen en Houthalen. Drie van hen raakten gewond, maar verkeren niet in levensgevaar.

NV

De Nederlandse politie zou er vanuit gaan dat de vier mannen zondag in Venlo waren voor een drugshandel. In Venlo-Zuid was zondag in de vooravond overigens nog een inval in een huis en werd de bewoner gearresteerd. Beide zaken zouden met elkaar in verband staan.

De twee politiemannen die zondagmiddag hun wapens trokken om de vier te overmeesteren zijn gisteren als getuigen gehoord. Volgens politiebronnen voelden de agenten zich zondagmiddag genoodzaakt om hun wapen te trekken. Zij hadden tijdens hun patrouille melding gekregen dat inzittenden van een Belgisch voertuig in de buurt van Venlo op de politie hadden geschoten en dat de vluchtauto vermoedelijk op weg was naar Weert of Eindhoven.

Toen ze de wagen in het vizier kreeg, zetten de agenten dan ook de achtervolging in. Die eindigde op de Ringbaan-Noord in Weert na een klapband. De agenten schoten toen drie inzittenden te voet probeerden te vluchten. De vierde inzittende bleef in de auto zitten. De politie kon hem ongedeerd oppakken. De vier kwamen al eerder in aanraking met het Belgische gerecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer