Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Regering trekt een aantal uitkeringen op: meer geld voor leeflonen en personen met handicap

De ministerraad heeft een aantal uitkeringen verhoogd. Personen met een handicap die kinderen ten laste hebben, zullen per maand veertig euro extra aan inkomensvervangende tegemoetkoming krijgen. Ook het leefloon wordt voor gezinshoofden met 40 euro per maand opgetrokken.

95 reacties

  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    Die komen ons land binnen. Krijgen een leefloon, kindergeld, verhoogde tegemoetkoming van de sociale zekerheid... En dan op termijn nog gezinshereniging. Als je alle voordelen optelt hebben die meer dan vele mensen die na een lange loopbaan op pensioen zijn gegaan. En dan gaat deze regering ze nog wat extra in de watten leggen. Niet te geloven!!!
  • Hans Cleppe

    6 jaar geleden
    Yepla in.plaats van tot 67 te werken zalt tot 77 worden hopelijk voor de regering dan.op 78/79 in de kist (allee persoonlijk den oven) en voor hunzelf na de verkiezingen een degelijke opslag van ,bo kweenie ongeveer 500€, en.ast nog beetje kan op hun 50e op pensioen ,alle nog e postje in.een.of andere adviesraad, tedju de cirkel is weer rond se.
  • Eric Urkens

    6 jaar geleden
    Het leefloon kost België 970 miljoen Euro jaarlijks. De notionele interest 6 miljard Euro. En het laatste maakt de rijken enkel rijker.
  • cools ronny

    6 jaar geleden
    Schandalig wij maar werken en belastingen betalen zij het geld krijgen en niets doen een schande er staan zoveel vacatures open zet ze aan het werk gedaan anders geef dat aan de pensioenen
  • MARCEL VAN DEN EYNDE

    6 jaar geleden
    leefloon mag hoger op voorwaarde dat het beperkt word in tijd, maximum een jaar, dan moeten ze maar werk gevonden hebben, anders zijn het weer dezelfden die profiteren....wij zullen wel gaan werken !