REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Poetin belooft na deze ambtstermijn af te treden, maar dat betekent eigenlijk niets

RUSLANDVladimir Poetin heeft vandaag op het economisch forum in Sint Petersburg gezegd dat hij zich zal houden aan de Russische grondwet die stelt dat een president maximaal twee opeenvolgende termijnen mag dienen. Dat houdt in dat hij in 2024 zal aftreden, maar dat betekent echter niet noodzakelijk dat hij over zes jaar ook effectief afstand doet van de macht.

18 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Amerika heeft Trump maar voor even, maar de Russen zullen zich nu al mogen mentaal gaan voorbereiden op de eerste tekenen van seniliteit van Putin.
  • Kalo Anders

    6 jaar geleden
    Hij kan inderdaad zoals vorige keer terug zijn poppetje plaatsen voor 1 termijn, en dan terugkeren.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Het ergste is nog dat er meerdere wereldleiders zijn met de 'klasse' van Poetin. Poetin droomt van een nieuwe sovjet unie, Trump wil Amerika terug groot maken, Erdogan wil een moslimstaat installeren in Europa en Israël wil de Palestijnen van hun grond jagen. Geen van hen deinst ervoor terug om de wereld in chaos te storten om hun plannen uit te voeren.
  • Medard Albrechts

    6 jaar geleden
    poetin is de slechtste nog niet, in amerika zit momenteel een gevaarlijke pensioen gerechtigde bende aan het bewind, arme amerikanen ik dacht toch echt dat ze meer verstand in hun kopke hadden.
  • Pascal Fransen

    6 jaar geleden
    Poetin is een wijs man een geboren leider. Beter dan die oproer kraaiende cowboy uit het Westen.
  1. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Biden verzekert Netanyahu van inzet Washington voor veiligheid Israël

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Biden verzekert Netanyahu van inzet Washington voor veiligheid Israël

    De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu nogmaals verzekerd van zijn ‘ijzersterke inzet’ (ironclad commitment) voor de veiligheid van Israël. Dat meldt het Witte Huis. De twee leiders spraken elkaar telefonisch. Hamas heeft het laatste Israëlische voorstel rond een wapenbestand in de Gazastrook en de vrijlating van gijzelaars ontvangen en gaat het naar eigen zeggen bestuderen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 28 april terug.