© AP

“Clinton wint eerste debat”

De meerderheid van de Amerikanen die het eerste debat tussen presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump volgden, geeft de voorkeur aan Clinton. Dat blijkt uit een peiling die de Amerikaanse nieuwszender CNN meteen na het debat hield.

KoSn

Volgens de peiling van CNN, bij 521 geregistreerde kijkers, vindt 62 procent van de Amerikanen dat Hillary Clinton de beste beurt maakte tijdens het eerste debat tussen de twee presidentskandidaten, gisteravond in New York. 27 procent van de kijkers gaf de voorkeur aan Trump. CNN benadrukt wel dat 41 procent van de gepeilde kijkers Democraat was, tegenover 26 procent Republikein.

Vooral op vlak van buitenlands beleid haalde Clinton haar slag thuis. 62 procent van de gepeilde CNN-kijkers vond dat Clinton op dat vlak een betere beurt maakte dan Trump, die maar op 35 procent kon rekenen. Op vlak van economisch beleid waren de verschillen veel minder uitgesproken: daar kreeg Clinton de steun van 51 procent van de kijkers, tegenover 47 procent voor Trump.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer