Wouter Beke (archiefbeeld).
Volledig scherm
Wouter Beke (archiefbeeld). © BELGA

CD&V: "Verbied vrachtwagens in schoolomgeving en verdubbel budget voor fietspaden"

Als het van CD&V afhangt, komen er maatregelen om de omgeving van scholen en kinderopvang veiliger te maken voor fietsers en voetgangers. Op haar gezinsdag in Bobbejaanland schoof voorzitter Wouter Beke vandaag zeven concrete maatregelen naar voren die de verkeersveiligheid voor kinderen moeten opkrikken. Blikvangers zijn een verbod op zwaar vrachtverkeer in de buurt van scholen wanneer de kinderen daar worden afgezet en opgepikt en een verdubbeling van het budget voor fietspaden.

84 reacties

  • eduard janssens

    6 jaar geleden
    Kelly Velinden hoe gaan ze de warenhuizen bevoorraden ? de bakkers de beenhouwers hoe gaan we aan ons eten geraken denk je .En nog Beke CD&V is op sterven na dood hoop dat jullie er volgend jaar eruit liggen
  • Philippe JANSSENS

    6 jaar geleden
    Misschien eerst de voetpaden voorzien van extra budgetten. Keizer fiets neemt naast de fietspaden en rijbanen ook de trottoirs in beslag om toch maar sneller te kunnen zijn. Dat rolstoelgebruikers en kinderen hun leven riskeren op een trottoir is blijkbaar bijzaak. Misschien na de hype van het meest milieuvervuilende, door groen geprezen, vervoersmiddel, dat de voetgangers ook rechten krijgen.
  • Hugo Verlot

    6 jaar geleden
    Verbied eerst de ouders om hun kinderen aan school af te zetten en te parkeren op de voetpaden.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Pastoor Beke een geluk dat gij vijfendertig jaar geleden geen burgemeester was in uw gemeente.Met de duizenden militairen die daar elke zondag avond aan kwamen.Ge kunt nu nog niet zorgen voor deftige verkeer voor de schoolpoorten.Laat staan fietspaden.
  • Ferdinand Nuyts

    6 jaar geleden
    Mr Beke vraag aan uw eigen leden van cd&v om niet met de auto naar school te rijden, die gaan lachen.
  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen
  2. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    61

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.