Patiënten die psychologische hulp nodig hebben, krijgen voortaan vier tot acht sessies terugbetaald.
Volledig scherm
Patiënten die psychologische hulp nodig hebben, krijgen voortaan vier tot acht sessies terugbetaald. © iStock

"Wij zijn na acht sessies niet genezen. Dan pas begint het échte werk": open brief hekelt beslissing minister De Block

Minister Maggie De Block (Open Vld) liet vorige week weten vier tot acht sessies terug te betalen aan patiënten die op doktersvoorschrift langsgaan bij de psycholoog. "Veel te weinig", klinkt het bij enkelen van hen die met een open brief aandacht vragen voor het probleem. "Psychologische hulp is geen luxe, het is een noodzaak."

24 reacties

  • Schelstraete Peter

    6 jaar geleden
    Jan Peeters je weet waar je over praat. Ik ben 53 en mijn lang keihard gewerk en dit van mijn 14 jaar. Ik ben er niet alleen onder door gegaan maar compleet gecrasht. Ik hoop voor jouw dat je Nooit door die hel heen moet.
  • Kelly Verlinden

    6 jaar geleden
    Groot gelijk, dit is een maat voor niets en mensen die echt problemen hebben zijn niets met deze maatregel. Vooral jongeren met depressies en zelfmoord gedachten in gescheiden gezinnen waarvan de moeder het al niet breed heeft hebben een lange en intensieve begeleiding nodig.
  • Brigitte van der Zalm

    6 jaar geleden
    Christine een psycholoog mag geen medicatie voorstellen of voorschrijven. Daar is een psychiater voor. Psychiaters nemen een uur de tijd, dus kan je gerust een praatje maken. Mag wel voor die 77€ zeker?
  • Jan Peau

    6 jaar geleden
    Niet akkoord. Een bodemloze put die er toe zal leiden dat bijna iedereen naar een psycholoog zullen gaan
  • Petros Verschueren

    6 jaar geleden
    De Block kent het verschil niet eens tussen een geneesheer en een dokter. De eerste geneest mensen en de tweede vult zijn zakken.