Volledig scherm

Magistrale Nafi Thiam springt voor eerst over 2m01: wereldrecord in zevenkamp

AtletiekEén jaar na haar monsterscore van 7.013 punten, waarmee ze de derde beste heptatlete aller tijden is, begint Nafi Thiam vandaag aan haar vijfde Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis. U kan de prestaties van de 23-jarige wereld- en olympische kampioene hier op de voet volgen.

41 reacties

  • Karel Bosmans

    6 jaar geleden
    Eerst en vooral proficiat met een prachtprestatie. Ik ben geen specialist maar een kind kon zien wat er verkeerd ging met het speerwerpen. Geen probleem met een langere aanloop maar Tiam ging veel te vroeg zijdelings lopen. Daardoor was ze heel wat snelheid kwijt toen er (eindelijk) geworpen moest worden. Een punt om aan te werken!
  • Franky Puystjens

    6 jaar geleden
    Ondertussen kans op Europees record helaas wég... Zwakke prestatie speerwerpen. Speerwerpen is een rààr beestje. Er zijn zo van die dagen dat het totaal niét wil lukken, wàt je ook probeert: die speer WIL dan niet door de lucht zoals het hoort en pletst dan neer als een dwaze stok. Het gebeurt met de àllerbeste; op zo'n dagen is er niéts aan te doen... Spijtig.
  • didier de coster

    6 jaar geleden
    topatlete, gene show maar echt stunten , geen franjes , mooie atlete, dikke pluim
  • Wouter Van de Walle

    6 jaar geleden
    Wat een absolute topper! Prachtvrouw
  • Peter Straetemans

    6 jaar geleden
    Dit is pas sport van de hoogste plank.Iets heel anders dan die vetbetaalde potstampers en slurpende trappers. Goed gedaan Nafi, op zo iemand mogen we fier zijn.