© rr

Jongeman (25) vermist na nachtje stappen: “Absoluut niet zijn gewoonte”

De ouders en vrienden van Didier Bartholemeus uit Schilde zijn erg ongerust, nadat de 25-jarige kelner spoorloos is verdwenen van zijn eigen verjaardagsfeestje in de Antwerpse discotheek The Villa. ­Politie en parket beschouwen de verdwijning als onrustwekkend en sluiten geen enkele piste uit. “Het is absoluut niet de gewoonte van Didier om zo lang weg te blijven”, zegt zijn moeder. “Normaal laat hij altijd iets weten.”

sare, mk

Als Didier Bartholemeus deze ochtend nog geen teken van leven heeft gegeven, is de twintiger al 48 uur spoorloos. Een zeer onrustwekkende situatie, vinden politie en parket, die zondagavond een onderzoek naar zijn verdwijning begonnen.

De 25-jarige kelner uit Schilde werd voor het laatst gezien in de populaire Antwerpse dancing The Villa. Daar was Didier zaterdagavond met een groep kameraden beland, om er zijn eigen verjaardag te vieren. “De laatste keer dat ik mijn zoon zag, was toen ik hem zaterdagavond met een vriend had afgezet bij de tramhalte”, vertelde zijn moeder gisteravond. “Didier zou zijn verjaardag eerst op de Groenplaats in Antwerpen vieren. Dat hij daarna nog naar The Villa zou gaan, wist ik niet. Hij is die nacht niet meer thuis­gekomen. Absoluut niet zijn gewoonte. Normaal gesproken zou hij altijd iets laten weten.”

Betrokken bij vechtpartij?

Marijke Bogaerts (23), een vriendin van Didier, is een van de laatsten die hem zaterdagnacht nog heeft gezien. “We waren met een hele groep uit Schilde naar The Villa gegaan. Allemaal vrienden die elkaar kennen van hetzelfde café waar we vaak zitten”, vertelt ze. “Maar plots is Didier rond 5 uur alleen doorgegaan en sindsdien hebben we niets meer van hem gehoord. We zijn allemaal doodongerust en hopen snel op nieuws. De onwetendheid is verschrikkelijk. We hopen echt dat het niet te lang meer duurt.”

De ouders en vrienden van Didier tasten compleet in het duister wat er met hem gebeurd kan zijn. In het water van het Asiadok, op een steenworp van The Villa, werd gistermiddag een mannenlichaam gevonden. Even werd gedacht dat het om ­Didier ging. Maar enkele van zijn vrienden zijn zelf ter plaatse gegaan en konden uitsluiten dat het om hem ging. De man was gisteravond nog steeds niet geïdentificeerd, een ­autopsie moet klaarheid scheppen.

“Gsm-signaal opgepikt”

Het onderzoek naar de onrustwekkende verdwijning wordt gevoerd door agenten van de lokale politie, in samenwerking met de Cel Vermiste Personen. Maar veel sporen waren er gisteravond nog niet. De camerabeelden van de discotheek werden opgevraagd, maar het is nog niet duidelijk of die nieuwe informatie opleveren. Volgens ­Marijke, die gisteren zelf contact opnam met The Villa, stonden de camera’s zaterdagavond niet eens aan. “Volgens de politie is het signaal van de gsm van ­Didier wel nog opgepikt aan de Bredabaan in Merksem”, zegt Marijke. “We zijn daar langs de cafés gegaan, om te vragen of ze ­Didier nog gezien hadden. Maar helaas.”

Aan de discotheek waren zaterdagnacht naar verluidt enkele vechtpartijen. Maar of Didier daar op de een of andere manier bij betrokken raakte, is niet duidelijk.

Ken Witpas, woordvoerder van het Antwerpse parket, verklaarde gisteren enkel dat alle mogelijke pistes over de bizarre verdwijning nog worden onderzocht. “We sluiten niets uit. Ook kwaad opzet niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer