Een beeldfragment uit 'Innocence of muslims'.
Volledig scherm
Een beeldfragment uit 'Innocence of muslims'. © Rv

Film te beledigend voor moslims: YouTube maand lang verboden in Egypte

ReligieYouTube wordt een maand lang verboden in Egypte. Dat heeft een rechter in beroep beslist. De beslissing komt er omdat op de videosite een film te zien was die voor moslims beledigend zou zijn. De Egyptische telecomautoriteiten moeten er nu voor zorgen dat YouTube geblokkeerd wordt. Wanneer het vonnis effectief uitgevoerd zal worden, is nog niet bekend.

66 reacties

  • SERGE VOERMANTROUW

    5 jaar geleden
    Laten we die film hier in de cinema uitbrengen. Ik ga zeker kijken.
  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    Moet er een site met miljarden filmpjes geblokkeerd worden in een heel land voor 1 filmpje dat een beetje commotie veroorzaakt? Youtube kan er toch ook voor zorgen dat dat filmpje niet te bekijken valt in Egypte en klaar is kees. Ik heb ook al filmpjes gezien die in Belgie geblokkeerd werden, dus kan dat voor Egypte ook.
  • Jan Delafontaine

    6 jaar geleden
    Het geloof van de belediging.
  • guido van der smissen

    6 jaar geleden
    voor alle negatieve moslims ze spelen ook nog plop en alice in wonderland voor de negatieve christenen is er ook doornroosje en bleekwitje
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Olivier Brack, religie is een privéaangelegeheid bij u thuis binnen uw 4 muren of in de kerk(moskee) en daar zou het ook moeten blijven. Staat en kerk(moskee) gescheiden. Zijn er hier nog geen problemen genoeg mee. Hoeveel oorlogen zijn er al niet begonnen met religie ?