Nafi Thiam sluit eerste dag Hypomeeting Götzis af met enorme voorsprong

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nafi Thiam staat met een bijzonder ruime voorsprong aan de leiding na de eerste dag van de zevenkamp op de Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis. Ze telt 4.112 punten, liefst 126 meer dan de Amerikaanse Erica Bougard. Hanne Maudens doet het uitstekend met een elfde plaats, Noor Vidts moest opgeven. De olympische en wereldkampioene zevenkamp won eerder op de dag al het hoogspringen met een wereldrecord binnen de zevenkamp; 2m01. In het kogelstoten ging Thiam door op haar elan. Ze liet een persoonlijk record van 15m29 optekenen, en werd daarmee tweede. Thiam had klaarblijkelijk geen tijd nodig om te bekomen van haar historische prestatie in het hoogspringen. Voor Hanne Maudens kwam er in het kogelstoten een derde persoonlijk record op drie proeven. Ze werd veertiende met 14m28. Noor Vidts moest vrede nemen met een matige 12m29.

De 200 meter van Thiam was niet fantastisch. Met een rugwind van 1.2 meter per seconde moest ze vrede nemen met 24.61, goed voor de zestiende plaats over de vijf reeksen heen. Haar persoonlijk record staat op 24.40. De Naamse sluit de eerste dag af met een voorsprong van 56 punten op het schema van haar Belgisch record.

Maudens liep in de 200 meter haar vierde persoonlijk record van de dag. Door haar chrono van 24.28 loopt ze zomaar even 111 punten uit op het schema van haar persoonlijk record, waarmee ze zich vorig jaar in Götzis tot de derde Belgische zevenkampster aller tijden kroonde. Vidts ging niet meer van start op de 200 meter wegens een rugblessure.

Bron: Belga