AP
Volledig scherm
© AP

Oostenrijk wil dat EU al in Afrika vluchtelingen tegenhoudt

BuitenlandDe Europese grenspolitie Frontex moet zijn werkterrein uitbreiden naar Afrika, en daar actief de strijd met mensensmokkelaars aangaan. Dat zegt Sebastian Kurz, de piepjonge bondskanselier van Oostenrijk, in een interview met de Duitse krant Die Welt. Op die manier moet voorkomen worden dat Afrikaanse migranten überhaupt de oversteek wagen.

32 reacties

  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    hasso Naciye begrijpt niet hoe economie werkt: door koop en verkoop. Zullen we het dan tegelijkertijd ook eens hebben over reparaties aan joodse stammen die met harde hand bestolen werden door Mohammed? Of werkt zoiets enkel maar 1 richting uit?
  • bert paulussen

    6 jaar geleden
    Ze bestaan dus nog: politici met gezond verstand. Kurz is er 1 van.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Als je het op zijn geheel bekijkt wat de illegalenpolitiek in Europa betreft, wordt de groep politieker die de open grenzenpolitiek van de Groenen, Ecolo, PS en SPA voorstaan steeds kleiner en zijn ze nu al een minderheid. Vraag mij af waarom die altijd van zo'n hoge toren blazen.
  • jaen court

    6 jaar geleden
    Stop met geld te geven aan NGO s, steun mensen ter plaatse en geef ze geen vis maar leer ze vissen
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    @hasso Naciye: terug naar de schoolbanken! De betalingen voor de grondstoffen aan afrika staken de áfrikaanse dictators in hun zakken, níks plunderen maar zakelijke transacties! Intussen zijn het nu chinezen, dus ook jij: opzouten,onwetende haatzaaier.