EPA
Volledig scherm
© EPA

Palestijnen gedood bij aanval van Israëlisch leger

BuitenlandBij een aanval van het Israëlisch leger in het zuiden van de Gazastrook zijn vandaag drie militante Palestijnen gedood. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid in Gaza werd een militaire uitkijkpost in de omgeving van Khan Younis onder vuur genomen door een Israëlische tank. De gewapende vleugel van de Palestijnse organisatie Islamitische Jihad deelde mee dat de doden leden van haar groep waren. Het ging om een reactie op de explosie van een door Palestijnen geplaatste bom aan de grens. Daarbij raakte niemand gewond.

15 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    "Daarbij raakte niemand gewond": keer op keer op keer lezen we dat, en gelukkig maar! Jammer dat we dat nooit lezen als het om een Israëlische "actie" tegen de Palestijnen gaat. Tegen 1 dode Israëli zijn er telkens honderden dode Palestijnen. En Trump ging daar toch snel vrede brengen? Waar wacht hij nog op?
  • wim CLAES

    6 jaar geleden
    als een militaire uitkijkpost wordt getroffen na een terroristische aanval, betekent dus dat de wettelijke regering van palestina door israel als terroristisch wordt aanzien.interessante denkpiste...moeten we ook eens proberen.
  • EDDY LENAERTS

    6 jaar geleden
    Naïeve mensen toch... Waren jullie misschien daar of zo. Geloof eens niet alles wat Dictatuur Israël zegt...zij zullen altijd zo een verhaal ophangen om zichzelf als slachtoffer af te beelden. Er zijn bijna nooit meldingen van Israëlische slachtoffers maar altijd zijn er wel Palestijnse slachtoffers. Denk daar eens overna.
  • Mohamed Kabbal

    6 jaar geleden
    Er is geen grens, de zionistische terroristen schieten op weerloze burgers. Dat stukje land is nooit en zal nooit van Zion zijn.
  • Louis Verdonck

    6 jaar geleden
    En wat had je gedacht Michael Dimers, dat de Palestijnen de Israëli's gaan bedanken voor het innemen van hun grondgebied, de 120 doden, dit jaar alleen al? Zolang er niemand van de 2 kampen, en zeker Israël, een opening maakt, zal het altijd reactie op reactie op reactie op reactie blijven.