© AFP

Emilia Wickstead neemt beschuldiging terug: trouwjurk van Meghan Markle was dan toch geen kopie

Een week na het huwelijk tussen prins Harry en Meghan Markle is nog niet iedereen uitgepraat over de trouwjurk. Modeontwerpster Emilia Wickstead neemt nu haar woorden terug dat de jurk een kopie zou zijn van een van haar ontwerpen.

elvh

Vrorige week zette het team van ontwerper Emilia Wickstead een foto online van een bruidsjurk uit de collectie. De designer vond de Givenchy-jurk van Meghan Markle een kopie van haar eigen ontwerp. Opvallend, aangezien Wickstead één van de favoriete ontwerpsters is van Meghans schoonzus, Kate Middleton.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Emilia Wickstead uitte meteen felle kritiek op de bruidsjurk van Meghan Markle. Ze vond het niet alleen een kopie, ze vond ook dat de jurk te los zat en dat de pasvorm niet goed was. "Als je een eenvoudig design kiest, dan moet de jurk perfect zitten." Wickstead had ook kritiek op het 'simpele' kapsel van de hertogin. "Het was een Royal Wedding for God's Sake!", zegt ze aan de Britse krant Daily Mail.

Op sociale media sprongen velen Clare Waight Keller te hulp en haalden foto’s boven van oude ontwerpen van Hubert de Givenchy waarop de jurk van Markle was geïnspireerd, en niet op het ontwerp van Wickstead. De ontwerpster deelde zondag een bericht op Instagram waarin ze op haar woorden terugkomt. "Ik ben bedroefd door de commentaren die de afgelopen dag in de pers zijn verschenen. Hare koninklijke hoogheid, de hertogin van Sussex, zag er ontzettend mooi uit op haar huwelijksdag en ik heb enkel respect en bewondering voor haar." "Ik denk niet dat haar trouwjurk een kopie was van een van mijn ontwerpen. Ik heb het grootste respect voor Clare Waight Keller en modehuis Givenchy, een grote bron van inspiratie", aldus Wickstead, die overigens Kate Middleton regelmatig mag kleden. Ook Markle werd onlangs in een mantelpak van Wickstead gespot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer