Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Francken: "Ouders Mawda vragen permanent verblijf om humanitaire redenen"

BinnenlandDe ouders van de overleden peuter Mawda hebben een aanvraag ingediend om in ons land te worden geregulariseerd om humanitaire redenen. "Een heel moeilijke beslissing", noemt bevoegd staatssecretaris Theo Francken (N-VA) dat. Francken is bevoegd om daar op eigen houtje de knoop over door te hakken, maar zegt dat over die beslissing overleg binnen de regering zal plaatsvinden. Vicepremier Kris Peeters (CD&V) is alvast voorstander, zegt hij aan De Morgen. 

795 reacties

  • kris verbeek

    6 jaar geleden
    Dus je gebruikt je kind als scherm (welke ouder doet dit nu) bengelt haar uit het raam, schiet op de politie en dan is men verbaasd dat dat kindje doodgeschoten wordt. WOW ! 0fwel zijn deze ouders supernaief ofwel zijn ze super cynisch.
  • Hendrik Goris

    6 jaar geleden
    Was er wel een chauffeur behalve de vader? De ouders zaten helemaal vooraan en kunnen toch niet zeggen wie hun kind uit het raam hield .
  • André Ducournau

    6 jaar geleden
    Heeft de politie de chauffeur al? Ze stonden met meerdere agenten te kijken wie er allemaal uit het busje stapte. In plaats van de chauffeur op te pakken, moesten ze vooral het koppel wiens kind net voor hun ogen werd doodgeschoten in de boeien slaan. Da's veel minder gevaarlijk.
  • André Ducournau

    6 jaar geleden
    Oei, Francken moet een moeilijke beslissing nemen en hij kan het niet meer alleen en moet de hulp van anderen inroepen dat terwijl hij doorgaans staat te steigeren dat hij en hij alleen zoiets mag beslissen. Lafaard.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Wij vellen niet te snel een oordeel Guido Bervoets.Dat laten we liever over aan bekwame linkse correcte zoals gij.Die over alles op de hoogte zijn van illegalen tot mensensmokkelaars.