REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Legendarisch Monaco prooi voor geteisterde Ricciardo: Vandoorne veertiende na anonieme rit, Verstappen etaleert knappe inhaalrace

Formule 1Daniel Ricciardo (Red Bull) heeft op het legendarische stratencircuit van Monaco de zesde manche in de Formule 1 gewonnen. De Australiër startte vanop de pole en hield in de smalle straatjes van het Prinsdom én ondanks motorproblemen enig fraai Sebastian Vettel en Lewis Hamilton af. Stoffel Vandoorne stelde teleur en moest tevreden zijn met een veertiende stek. Max Verstappen begon na een crash in de oefensessie als laatste maar haalde na een indrukwekkende inhaalrace nog de negende stek binnen. Hamilton blijft leider in het klassement. 

57 reacties

  • pipo de clown

    6 jaar geleden
    Veel teams willen Max onder contract hebben en geen enkel team wil Vandoorne onder contract hebben. Waarschijnlijk omdat Vandoorne beter is?
  • Niels Veldeman

    6 jaar geleden
    Tuurlijk neemt Max punten mee naar huis. Hij rijd bij Red Bull. Tenzij je geen DNF hebt, rij je altijd in de punten, omdat de wagen zo goed is. Het punt is dat Max had moeten winnen of 2de worden, want dat was perfect mogelijk en werd verwacht. Hij doet het niet door een domme fout dus rijd hij geen goed weekend. Vandoorne reed ook geen goed weekend
  • Ongeveer Precies

    6 jaar geleden
    Verstappen heeft zijn auto kapot gemaakt. Stoffel niet. Verstappen heeft laten zien dat je op Monaco kan inhalen. Stoffel niet. Verstappen gaat naar huis met WK punten. Stoffel niet. Tot in Montréal hè.
  • Niels Veldeman

    6 jaar geleden
    Max vertrok wel van plaats 20 door een rookiefout in fp3. En inhalen in een Red Bull is dezer dagen iets makkelijker dan in een mclaren. De gespecialiseerde sites (sky, autosport, f1today,...) gaven Max gemiddeld een 6, dus zo een schitterend weekend heeft hij nu ook niet achter de rug (Stoffel kreeg trouwens ongeveer even veel)
  • Dirk Vregels

    6 jaar geleden
    Max vertrok van plaats 20 en eindigde als nummer 9, Vandoorne vertrok van 12 en eindigde als nummer 14.Verschil, 11 plaatsen winst voor de ene en 2 plaatsen verlies voor de andere.