Een politieagent houdt een taser vast.
Volledig scherm
Een politieagent houdt een taser vast. © EPA

"Tasers zijn onwettig": politievakbond dreigt met staking

De procureurs-generaal hebben in een brief aan minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) hun "grote bezorgdheid" overgemaakt over het gebruik van tasers door de politie. "Het stroomstootwapen vereist een specifiek wettelijk kader dat vandaag niet bestaat", klinkt het vandaag in Het Nieuwsblad, De Standaard en de Gazet van Antwerpen.

43 reacties

  • Guy Van Deun

    6 jaar geleden
    Indien iemand met een pacemaker of defibrillator een elektrische schok krijgt van een taser is hij dood. Vakbonden moeten maar eens de moeite doen om dit te vragen aan de dienst cardiologie. Dus voor één keer krijgen de vakbonden gelijk, Tasers afschaffen.
  • Lorea Del Rio

    6 jaar geleden
    Binnenkort politie uitrusten met waterpistolen. In alle landen heb je een soort rijkswacht (guarda civil, marechausse, gendarmeries, carabinieri...). Hier? Afgeschaft...
  • Karine Roeland

    6 jaar geleden
    Politie mag niemand achtervolgen, niemand doen stoppen, niemand zijn identiteitskaart vragen, niet taseren, niet schieten.. wat ze wel mogen is flitsen. Maar als ze iemand betrappen met te hoge snelheid, mogen ze zeker niet de persoon achtervolgen, want er zouden kinderen in de wagen kunnen zitten. Sorry maar mensen met een hartklep of pacemaker, zouden er zonder deze hulpmiddeltjes al lang niet meer zijn. En ik denk niet dat veel criminelen hartpatiënt zijn.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Zijn mensen met een metalen hartklep veilig, en zij die een pacemaker hebben? en die met een defibrillator? Onderzoek dat eens, en bij het minste gevaar dat wapen verbieden.
  • Cooks Roy

    6 jaar geleden
    De laatste zot bij ons gerecht (enfin, wat er zou moeten voor doorgaan) is hier bijlange nog niet dood. Stel je voor dat meneer het crapuul tijdens zijn criminele activiteiten zou worden uitgeschakeld.... zo'n politieagent moesten ze voor zijn leven lang de cel in sterken....