© Photo News

De Kotmadam

Vlaams Belang is met een nieuw voorstel op de proppen gekomen, maar wij lusten er geen pap van. De partij wil politici voortaan weren uit amusementsprogramma’s, terwijl wij net het tegenovergestelde propageren.

Armand Schreurs

De VRT moet afslanken en de commerciële zenders lopen gebukt onder minder reclame-inkomsten. Oplossing? Voer politici op als goedkope komieken. Op hooguit drie minuten bedenken wij hier een volledig zendschema.

Inspecteur Witse is met pensioen gegaan, maar we missen zo’n sloddervos, die moeite heeft met zichzelf en met het leven. Een rol op het lijf geschreven van Jo Vandeurzen, die elke zondagavond in ‘Vandeurzen’ jacht maakt op criminelen. De pittige actrice Els Olaerts speelde in Witse de vriendin van de commissaris, met Jo Vandeurzen moet het probleemloos klikken omdat beide van Genk zijn. Graag een lange kusscène alstublieft.

Zo’n serie heeft ook een slechterik nodig. Een kerel met een blitse auto, revolver in het handschoenkastje, beetje gel in het haar: Dewael van Tongeren. Geen komische rol, maar je kunt ook niet alles verlangen van deze cast.

Veerle Wouters, ex-N-VA, die we tot vorige week van haar noch pluim kenden, keek de laatste dagen bij elke gelegenheid boos in de cameralens. Zij heeft het geknipte karakter om ‘De Kotmadam’ gestalte te geven. Hilde Vautmans van haar kant, zielsgelukkig tussen de appelbomen in Haspengouw, moet in ‘Boer zoekt Vrouw’ op zoek naar een fruitige boer.

‘Tempation Island’ is gesneden koek voor An Christiaens, Meryame Kitir en Els Robeyns, voor elk wat wils, terwijl Zuhal Demir niet mag deelnemen omdat ze niet in Limburg verkozen is, hetgeen haar de kans geeft om serieus van haar neus te maken bij ‘Terzake’, ‘Van Gils en co’, ‘Koppen’, ‘De Ideale Wereld’ en ‘Komen Eten’.

Marino Keulen heeft de geknipte body en het juiste hoofd om in ‘Callboys’ Matteo Simoni van de planken en van de matras te spelen. En Jan Peumans tenslotte zal in een onwennige rol van royalist schitteren aan de zijde van onze vorstin in ‘Schipper naast Mathilde’, 157 afleveringen lang. Waar wachten we nog op?

100

Jelle Vossen scoorde zijn honderdste doelpunt in België. Onze mooiste herinnering blijft een zuivere hattrick in 2014 in Engeland, wat dus niet meetelt. In Londen, tegen dat onguur achterbuurtvolk van Millwall. Kent u Onslow nog uit ‘Schone Schijn’, in zijn wit marcelleke, schoonbroer van miss Hyacint? Zo’n 10.000 Onslows, dàt is Millwall. Ga daar eens driemaal scoren. Op 5 november speelt Jelle tegen Racing Genk. Een bloemetje vanwege Genk moet kunnen, maar we verwachten wel een tegengeste: een leuke owngoal bij hoekschop.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer