Direct naar artikelinhoud
Verkiezingen 2018

Nieuwe N-VA-kandidaat Louahrani is "pittig koffietje met melk"

Saïda LouahraniBeeld N-VA

Een nieuwe N-VA-kandidaat in Dilbeek, Saïda Louahrani, wordt door haar eigen partij omschreven als "een pittig koffietje met melk".

Op de webpagina van N-VA Dilbeek wordt sinds donderdag de komst van Louahrani aangekondigd. "Louahrani is een pittig koffietje met melk afkomstig uit Groot-Bijgaarden. Nu woont ze in Schepdaal. Ze staat dagelijks in de klas, waar ze Nederlands en Engels onderwijst. Ze heeft een ware passie voor onderwijs en zet zich dagelijks enthousiast in voor onze zoekende tieners. Deze straffe madam is recht door zee en vastberaden in haar missie om mee te werken aan een sterk integratiebeleid in Dilbeek" staat er.

Het nieuwsbericht over de komst van Louahrani werd gisteren op Twitter gedeeld door staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). 

Marc Van Ranst, viroloog aan de KU Leuven en criticaster van N-VA, vindt Louahrani omschrijven als "een koffietje met melk" ongepast. "Indien ik een nieuwe bekwame en toegewijde kandidate zou verwelkomen in mijn partij zou ik haar niet omschrijven als 'een pittig koffietje met melk', omdat dat bijzonder kolonialistisch, paternalistisch, seksistisch en aanmatigend klinkt", reageerde hij, ook via Twitter, op het bericht van Francken.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...