© Getty Images

Het duurste elftal ter wereld is straf, maar ook dat met duurste Belgen is indrukwekkend

Nu alle competities erop zitten en we ook de winnaar van de Champions League kennen, kan er gefocust worden op het WK… en de transfermarkt. Het perfecte moment dus om het huidige duurste elftal samen te stellen.

vtvn

Bij Transfermarkt maken ze na een lang en slopend seizoen altijd de rekening: welke spelers zijn meer waard geworden en welke minder? Nadien kan er opnieuw een duurste elftal op deze planeet samengesteld worden en dat is altijd indrukwekkend. Wat denkt u van een aanval met Neymar, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi? En daarachter spelmaker Kevin De Bruyne, gesteund door Paul Pogba en Toni Kroos? Zo kom je al snel aan een totale marktwaarde van 1,07 miljard euro...

© rr

Ook een elftal met de duurste Belgen doet een voetbalfan smullen. Het heeft dan ook veel weg van het basiselftal van de Rode Duivels. Al staat Radja Nainggolan hier wel in de basis. En Leander Dendoncker krijgt een plek centraal achterin naast Toby Alderweireld aangezien Vincent Kompany (10 miljoen) en Thomas Vermaelen (5 miljoen) minder waard zijn. Op het middenveld krijgt Youri Tielemans (25 miljoen) de voorkeur op Mousa Dembélé (18 miljoen), Axel Witsel (17 miljoen) en Maroune Fellaini (12 miljoen). Het Belgische elftal is goed voor een marktwaarde van 560,5 miljoen euro.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal