BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Mertens maakt na regenbreak snel komaf met Lepchenko en gaat naar tweede ronde tegen Britse Watson

TennisElise Mertens (WTA 16) heeft de tweede ronde van Roland Garros bereikt. Na een lange regenpauze hervatten Mertens en Lepchenko (WTA 92) bij 6-7, 7-6, 3-0 in het voordeel van onze landgenote. Mertens verspilde geen energie meer aan de ervaren Amerikaanse en won de laatste set vlot met 6-0. In de volgende ronde neemt ze het op tegen de Britse Heather Watson (WTA 80), waarvan ze dit seizoen nog won.

5 reacties

  • Wouter Van de Walle

    6 jaar geleden
    3 van de 4 reacties moeten toch weer kritiek geven.. Super gedaan Mertens, niet voor niets in de top 20 op haar jonge leeftijd, heel sterk
  • Jacques Hillaert

    6 jaar geleden
    Proper maar opletten voor te weinig durf in haar spel, we zien wel !! Proficiat !
  • Robert VAN LAERE

    6 jaar geleden
    Geen vooruitgang te zien : de Clijsters tennis academie en haar coach beseffen niet dat er naar de toekomst moet gewerkt worden. Daar is niets van te zien : om te verbeteren heeft zij dringend andere entourage nodig : met deze trappelt ze ter plaatse.
  • Pé Wortel

    6 jaar geleden
    Vond Mertens het grootste deel van de wedstrijd erg gelaten spelen, enkel wanneer ze dreigde ten onder te gaan, ontwikkelde ze haar normale spel en begon agressiever te spelen. Hopelijk vliegt ze er vandaag direct in anders zou het weleens slecht kunnen aflopen hoewel ze twee breaks voor staat.
  • roger van roy

    6 jaar geleden
    Respect voor Lepchenko , die is thuis in tennisland, maar na 2 zware sets was ze doodop , morgen volgt de begrafenis. Mertens heeft nog energie op overschot , ze zal het nodig hebben in de volgende rondes. Hou van haar prominente body language op het terrein, dat is gezag uitstralen.