BELGA
Volledig scherm
© BELGA

9.300 per dag: recordaantal snelheidsboetes uitgeschreven

De politie heeft vorig jaar bijna 3,4 miljoen snelheidsboetes uitgeschreven, dat zijn er zo'n 9.300 per dag en dat is een record. Vooral op gewestwegen laten veel mensen zich flitsen. Weggebruikers worden wel minder betrapt op rijden zonder gordel en gsm'en achter het stuur.

140 reacties

  • Robert DE REU

    6 jaar geleden
    Is puur geldgewin, pak de echte cowboys en snelheidsduivels aan, heb zelf over een aantal jaren verspreid 8 boetes gehad voor snelheid, het snelste wat ik ooit gereden heb is 8 KM te snel in 70 zone, al de andere waren eronder, zelfs 53 in 50 zone, gelukkig lees ik hier nog reactie van mensen die nog nooit 1 KM te snel hebben gereden, ofwel hebben ze geen wagen ook mogelijk.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    in centrum Brussel zone 30 of walonie ??Nooit controle Nochtans Verkeerpolitie is federaal maar enkel Vlamingen En bij betalen boeten is ook nog een verschil x versta niet voor rechter min boete of kwijtschelden y begrijpt wel volle pot betalen Ook op ene plaats mag +10km andere 3km teveel boete Alle Belgen gelijk voor de wet????hebben zelfs met opzet geen officeele plaat gehangen om kwijtschelding mogelijk te maken! dus bij boete goed nakijken of platen wettelijk waren geplaatst
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Maak geldboetes voor snelheidsovertreding afhankelijk van het beroep van de chauffeur in die zin, dat ondernemers het meest betalen. Want zij zijn het, die het snelst over de wegen suizen. Tussen Gent en Kortrijk is dat een echte plaag. Hen doet het niets om een boete te betalen. Dus hen zwaar, zeer zwaar beboeten.
  • Karel Van Biezen

    6 jaar geleden
    Het mag duidelijk zijn wie de echte TERRORISTEN op de openbare weg zijn. Graag boetes en autotaksen verhogen aub teneinde automobilisten een geweten te taxeren!
  • René Schoeters

    6 jaar geleden
    Vorige week weekendje Ardennen gedaan en via E40 gereden, je moet maar eens zien wat er allemaal voorbij vliegt wanneer je zelf al tussen de 120 en 125 rijdt. Sommigen zullen het nooit leren en dan maar roepen dat het voor de schatkist is. Dommeriken!