De jonge Malinees tijdens zijn ongelofelijke reddingsactie van het kindje.
Volledig scherm
De jonge Malinees tijdens zijn ongelofelijke reddingsactie van het kindje. © AP, Reuters

Franse justitie vervolgt papa van kindje dat gered werd van balkon

De vader van het kind dat zaterdag in Parijs van een balkon gered werd door Mamoudou Gassama, een 24-jarige jongeman zonder papieren uit Mali, moet voor de correctionele rechtbank verschijnen op 25 september. Hij moet zich verantwoorden voor het "verzaken aan zijn wettelijke verplichtingen als ouder" en riskeert twee jaar cel. Dat meldt France info.

12 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Op een vervolging had die vader wellicht niet gerekend. Het zou me niet verwonderen dat hij het ware verhaal opbiecht als hij dreigt veroordeeld te worden, tenzij zijn advocaat dat afraadt omdat de straf dan wellicht nog zwaarder uitvalt.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Het is toch duidelijk te zien dat er een scheidingswand tussen die buurman en het kind zit! Die man kon dat kind misschien wel met één hand pakken, maar niet met zijn twee handen!
  • Carlo Blanckaert

    6 jaar geleden
    Etienne, een beetje duidelijk kijken naar de beelden. De man was reeds aan het klimmen nog voor de andere bij het kind was. Daarna zie je dat de man het kind vast houdt totdat de andere deze kon opnemen. De positie van deze man was te gevaarlijk om het kind op te nemen. Beide zijn helden.
  • ETIENNE BOECKX

    6 jaar geleden
    Ik geloof net 1 zinnetje uit het ganse geval man Red kind maar ik vraag mij wel af wat deed die buurman die had die kleine gemakkelijk kunnen redden !!
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Voorkomen is beter dan genezen. Vervolgen zal niet helpen. Men moet er voor zorgen dat de zorgeloze onvolwassen generatie de verantwoordelijkheidsonderzoek terugvindt ipv de laissez-passen mentaltteit.