Jens Stoltenberg.
Volledig scherm
Jens Stoltenberg. © EPA

Secretaris-generaal NAVO vraagt Rusland om verantwoordelijkheid op te nemen voor neerhalen MH17

BuitenlandNAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft tijdens een bezoek aan Polen opnieuw gezegd dat Rusland de verantwoordelijkheid op zich moet nemen voor de crash van vlucht MH17 van Malaysia Airlines boven Oekraïne in 2014, waarbij alle 298 passagiers omkwamen.

15 reacties

  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    De combinatie van een burgervliegtuig met bombarderende gevechtsvliegtuigen in hetzelfde luchtruim is een moeilijke.
  • Thérèse Reczkowski

    6 jaar geleden
    De Amerikanen hadden heel vlug na dit voorval gezegd dat ze bewijzen hadden van satellietbeelden dat de Russen verantwoordelijk waren, tot op vandaag niets gezien graag de bewijzen.
  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    Ik wacht nog steeds op getuigenissen en duidelijke verklaringen waarom dit burgervliegtuig over een gevaarlijk oorlogsgebied moest vliegen; en vooral welke personen de opdracht gaven om het lager te laten vliegen dan gepland, zodat men het uit de lucht kon schieten. De waarheid stinkt langs alle kanten.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Lever dan de bewijzen aub. En niet "we zijn er zeker van". En stop met liegen. Voorbeeld: de foto's die het zogezegde transport tussen de ramp-plaats en de Russische grens moesten bewijzen, waren vals. Ze werden genomen tussen de ramp-plaats en Kiev. Het Nederlands onderzoek steekt vol met dat soort fake news. Wie even googelt op Halbe Zijlstra en Poetin weet wat ik bedoel.
  • Daniel Den Denker

    6 jaar geleden
    Fout duidelijk bij verkeersleiding in Schiphol, vliegtuig had nooit deze route mogen volgen (boven oorlogsgebied).