Impressie van Voyager 1.
Volledig scherm
Impressie van Voyager 1. © AP

Onderzoekers: "NASA's gouden plaat beeldt mensheid af als volk dat graag ruzie maakt en kan heel verwarrend zijn voor eventuele aliens"

De gouden plaat van NASA werd in de ruimte gelanceerd als een 'portret' van de mensheid. Maar bij eventuele buitenaardse wezens kan ze een heel vertekend beeld geven, zeggen onderzoekers. "Die zullen een soort ontdekken die graag ruzie maakt, een brabbeltaal spreekt en schoonheid ziet in bloemen die brullen als kettingzagen."

20 reacties

  • FILIP ELGERS

    5 jaar geleden
    Zie tot waar de technologie ons in een tijdsspanne van slechts 100 jaar heeft gebracht. Eén druk op de knop...de kans dat 2 beschavingen- uit de miljarden die er zijn, elkaar vinden binnen eenzelfde tijdspanne van hun korte bestaan is nagenoeg nihil. Dit staat dan nog los van het feit dat de ontsproten biomassa's die we zijn, nooit die enorme afstanden kunnen doorstaan. Het krioelt van het buitenaardse leven maar het zal nooit gebeuren.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Raf Peeters,wiskundig gezien is het zeer waarschijnlijk dat buitenaards leven bestaat,maar minder waarschijnlijk of we deze ooit zullen aantreffen omwille van de afstand.Het is veel minder waarschijnlijk dat er buiten ons geen leven is.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Men heeft het steeds over buitenaardse wezens die men mede door de film als vredig en lief voorgesteld worden ,wat als die wezens de mens gaat zien als nieuw ontdekte voeding, al eens gedacht dat ze niet zo vriendelijk zouden kunnen zijn, trouwens voor wie erin geloofd natuurlijk dat er buitenaardse wezens bestaan ,ge-loof er niks van dat die bestaan.
  • Alex Bakhuizen

    6 jaar geleden
    Murat Kaplan, NASA heeft nog steeds contact met beide Voyagers - iedere dag wordt nog steeds status data uitgestuurd door de sondes. Duurt ook wel een dikke 20 uur vooraleer de signalen bij ons aankomen.
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Murat, op 1 januari 2018 hebben ze nog de motoren opgestart om de antenne van de sonde op de aarde gericht te houden en de koers licht bij te sturen. Nog zeker tot 2025 zal men contact hebben met de sonde. EN ook al vliegt er veel rommel in de ruimte, dan nog moet je echt goed mikken om iets te kunnen raken. De ruimte tussen de brokstukjes is immers gigantisch. Enkel rond de aarde heeft men al veel rommel gestort. Even de website van de NASA checken en je kan de sonde perfect opvolgen.