Schooldirectrice ontslagen: onder meer flessen cava gekocht met geld voor arme kinderen

De directrice van ‘De Horizon’, een school voor buitengewoon onderwijs in Aalst, is ontslagen wegens fraude. De vrouw ging nog in beroep na een eerste tuchtprocedure, maar krijgt nu opnieuw ongelijk. De directrice zou geld van de school gebruikt hebben om onder meer een smartphone, een laptop en 54 flessen cava te kopen.

De bal ging aan het rollen na anonieme getuigenissen. De vrouw kan de beslissing wel nog aanvechten bij de Raad van State. Tijdens de duur van het onderzoek was ze al preventief geschorst.

Directrice Anja D.B. van ‘De Horizon’ kwam in juli 2017 voor het eerst negatief in het nieuws, nadat enkele gepeperde, door “de gepeste en gedupeerde leerkrachten” geschreven brieven, gericht aan minister Hilde Crevits en aan de raad van bestuur van scholengroep 19 Dender, uitlekten.

De schooldirectrice zou volgens die brieven geld van het Beschermcomité van de school, geld dat bedoeld is om kwetsbare kinderen beter te kunnen helpen, gebruikt hebben om onder andere een iPhone, een laptop en flessen cava te kopen. Daarnaast wordt er ook gesproken over verregaand pestgedrag, vriendjespolitiek en overprijsde aankopen, waaronder drie lichtarmaturen voor goed 21.000 euro.

Volgens de directrice ging het om “een zoveelste (ongegronde) klacht door enkele (voormalige) personeelsleden die haar persoon en reputatie trachten te bekladden”, maar het gemeenschapsonderwijs stelde in afwachting toch een interim-directeur aan, en startte een intern onderzoek. Dat leidde nu dus tot het ontslag van de vrouw. Scholenkoepel GO! neemt akte van de beslissing van het tuchtorgaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer