BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Syrisch gezin trekt naar Europees Hof voor de Rechten van de Mens tegen Belgische weigering visum

Een gezin met kinderen uit het Syrische Aleppo leidt een zaak in tegen België bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens omdat het geen visum kreeg om in België asiel aan te vragen. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vanochtend via Twitter en Facebook. Het gezin, bevriend met een Waalse barones, voerde vorig jaar al een juridische strijd rond het visum. De staatssecretaris kreeg toen gelijk van het Europees Hof van Justitie in Luxemburg.

296 reacties

  • lilianne van neylen

    6 jaar geleden
    Geld heeft deze familie blijkbaar genoeg. Voor de moslim hebben Europeanen geen rechten. Maar zelf willen ze absoluut in Belgie toegelaten worden en niet in een ander Europees land. Want enkel hier kunnen ze rekenen op ALLES gratis en hun rijke vrienden in Brussel zullen wel zorgen dat hun eigen kapitaal veilig zal gesteld worden en belastingvrij uiteraard!
  • William Bonny

    6 jaar geleden
    Ik was gisteren aan onze???( momenteel nog) Belgische kust.Ik heb daar alle talen horen spreken, uitgenomen Vlaams, dat zegt genoeg!!!!. T'word hoogste tijd voor verkiezingen, want er moet afgerekend worden.
  • Niko

    6 jaar geleden
    Voor elke rechtszaak dat die paljassen aanspannen elke partij die naar links ruikt een jaar buiten de wet stellen.
  • Guy Van Becelaere

    6 jaar geleden
    Diane Bernaerts heeft wel heel veel tijd om mindstents 5 postings per dag te doen en zelfs geschreven postings in de krant , wordt waarschijnlijk voor betaald ergens uit een linkse kas gespijsd door de rechtse hardwerkende vlaming die zij zo minacht
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Dat Syrisch gezin moet er financieel warmpjes inzitten ... Ze heeft natuurlijk ook de steun van de Franstalige bourgeoisie en de sLinkse oppositie.