Fietser (78) van de weg gemaaid op drukke steenweg: gevluchte bestuurder gevat

© jdd, cma

Op de N60 in Zwijnaarde is dinsdagochtend voor 6 uur een 78-jarige fietser van de weg gemaaid op het Kruispunt ‘De Klosse’. De fietser werd gegrepen toen hij het kruispunt overstak ter hoogte van de verkeerslichten en raakte zwaargewond. De bestuurder reed door, maar kon later gevat worden.

Cédric Maes & Jos Dekeukeleire

De 78-jarige fietser uit Zwijnaarde stak rond 5.40 uur het kruispunt van de Grotesteenweg Zuid (N60) en de Klossestraat in Zwijnaarde over ter hoogte van de lichten, maar werd gegrepen door een personenwagen die vanuit de richting van Gent kwam. De man raakte zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij meteen geopereerd werd.

Vluchtmisdrijf

De bestuurder van de wagen, een 31-jarige man uit Oudenaarde, reed door na de zware klap. De fiets en de spullen van het slachtoffer vlogen door de aanrijding meters ver over het kruispunt. Rond 6.15 uur kon de dertiger door de politie geïntercepteerd worden in Gent. Hij legde een positieve ademtest af en werd gearresteerd. Zijn rijbewijs werd ook meteen voor vijftien dagen ingetrokken.

© cma

Het kruispunt op de drukke N60 werd urenlang (deels) afgesloten voor het verkeer. Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden te onderzoeken. De wagen van de gevluchte bestuurder werd naar de plaats van het ongeval gebracht in functie van het onderzoek van de verkeersdeskundige.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen