Vier Limburgse lekkernijen erkend als streekproduct

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft vier Limburgse producten erkend als streekproduct. Het gaat om Haspengouwse confituur, Haspengouwse kersen op kriekensap, Haspengouwse Chardonnay wijn en Hasseltse graanjenever. Buiten onze provincie werd ook Aarschots gebak beloond met een erkenning.

Bekijk hier alle Limburgse streekproducten:

  • Bakkemoezevlaai (Bakkerij Knapen)
  • Grotchampignon uit Riemst (Coenegrachts Champignon & Dirk Jackers)
  • Haspengouwse confituur en gelei (Gunther Craninx & Gezond van bij ons)
  • Haspengouwse kersen op kriekensap (Gezond van bij ons)
  • Haspengouwse krieken op jenever (Gunther Craninx)
  • Haspengouwse Chardonnay wijn (Chardonnay Barrique, Wijnhuis Hoenshof)
  • Hasseltse graanjenever (Hasseltse graanjenever Massy)
  • Hasseltse graanjenever (Hasseltse jonge graanjenever, Stokerij Vanderlinden)
  • Hasseltse speculaas (Bakkerij St-Marie & Patisserie Verboven)
  • Filet d’Anvers (Schepers Vleesbedrijf nv)
  • Kempense ale (Ops-Ale van Brouwerij Cornelissen)
  • Kempense balkenbrij (balkenbrij op grootmoederswijze van Vleeswaren Buva)
  • Knapkoek uit het Maasland (Licentiehouder Peter Nulens)
  • Koffie uit het land van Loon (Meestermengeling van Maes koffie nv)
  • Limburgse appelwijn met druiven (Maaslander van Huize Timmermans)
  • Kempense gebakken paté (Buva Vleeswaren)
  • Kempense heidebitter (Heeborrel van Distillery Massy)
  • Limburgse leverworst (Slagerij Otten & Slagerij Molenaers)
  • Limburgse mikkemannen (Vangronsveld Bakkerij bvba)
  • Limburgse stroop (Loonse appel-, peerstroop & gemengde stroop van Gebroeders Bleus)
  • Limburgse bloedworst (Slagerij Otten & Slagerij Molenaers)
  • Maaslandse gedroogde hesp (Eddy Slootmaekers)
  • Waterkers uit Haspengouw (Sint-Lucie NV)
  • Zuid-Limburgse schuimwijn (Schorpion, méthode traditionnelle)

© VLAM

© VLAM

© VLAM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer