Minister van Justitie Koen Geens (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V). © BELGA

Koen Geens: "Het is onze plicht om kinderen van IS-strijders terug te halen. Vraag is 'wat doen we met de moeders?'"

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft dan toch gereageerd op het nieuws dat twee Belgische vrouwen van IS-strijders de Belgische staat voor de rechter dagen in kortgeding. De twee vrouwen zitten met hun kinderen vast in een vluchtelingenkamp in Noord-Syrië en willen er naar eigen zeggen voor zorgen dat de kinderen naar België kunnen komen.

334 reacties

  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Koen Geens het is ook u plicht om voor justitie te zorgen (gerechtigheid). Helaas stel ik dagelijks vast dat dit een lachertje is. Dus begin eerst eens met een paar gemakkelijke zaken, zoals het aanpakken van chauffeurs die te snel rijden of onder invloed zijn van alcohol en drugs en focus u dan op problemen die Europa moet aanpakken!
  • Anneke Mollen

    6 jaar geleden
    Moeders nooit meer binnen en moeders scheiden van kinderen was de vraag.... als moeders het gevang in gaan zijn ze ook gescheiden , dus gewoon moeders nooit meer binnenlaten!!!! Genoeg is genoeg , terroristen horen hier niet(en er zijn er waarschijnlijk nog steeds veel te veel hier)
  • john Roderigas

    6 jaar geleden
    waar haaalt men dit , vrouwen zijn al eens teruggekeerd, maar konden niet meer aarden, zijn dan teruggegaan, dus zullen hier ook deze maal niet kunnen aarden, het is enkel voor de centen die ze gratis aangeboden krijgen.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Er zijn hier reacties als je ze tegen komt op straat zijn ze heel meegaand en menslievend maar eens achter hun scherm veranderen ze in ikke,ikke, ikke mensen met een soort racistische neigingen .Foei.
  • andre van de wege

    6 jaar geleden
    uw plicht is voor de bevolkingen te zorgen dat z wee erust op stratkunnen lopen.daar word je ruim voor betaald