Bekende illustratrice versiert werf Antwerps stadhuis

Fatinha Ramos versiert restauratiewerf van Antwerps stadhuis. © BELGAONTHESPOT

Het Antwerpse stadhuis staat sinds kort in de steigers voor een jarenlange restauratie en renovatie. Om de Grote Markt al die tijd toch de nodige allure te blijven geven, heeft de stad de internationaal gelauwerde illustratrice Fatinha Ramos gevraagd om de werfomheining te versieren.

mg

Ramos, een Portugese die in Antwerpen woont, creëerde illustraties van bekende plekken in Antwerpen zoals de kathedraal, het station Antwerpen-Centraal en de Boerentoren.

© Belga

De in totaal 28 illustraties bevatten ook bekende Antwerpse figuren zoals barokschilder Peter Paul Rubens en componist Peter Benoit en andere Antwerpse troeven zoals diamant, bier en chocolade. Naast elke afbeelding hangt een gouden Antwerps ‘handje’ met daarop een QR-code. Wanneer je die scant met je smartphone, word je naar een Antwerpse museumapp geleid met info over wie en wat je allemaal op de fotoprint kan terugvinden.

© Belga

‘Door de verschillende elementen en personages die gelinkt zijn aan Antwerpen te verwerken in het verhaal, heb ik enorm veel bijgeleerd over de stad en haar geschiedenis’, zegt Ramos. ‘Ik hoop dat het voor alle toeschouwers een even wonderlijke ontdekking wordt.’

Binnenkort krijgen ook de stellingen aan de gevel nog een eigen versiering. De stad laat er een levensgrote fotoprint plaatsen van de eigenlijke gevel, zodat passanten tijdens de werken toch nog een impressie krijgen van hoe het gebouw eruitziet en het beeld van de Grote Markt behouden wordt.

© Belga