In Antwerpen vond een wake ter ere van Mawda plaats.
Volledig scherm
In Antwerpen vond een wake ter ere van Mawda plaats. © Laenen

"Waarom werd in zaak-Mawda de procedure voor bescherming van minderjarigen niet gevolgd?"

Mawda"Het Comité P moet ook onderzoeken waarom de procedure voor de bescherming van minderjarigen niet gevolgd is." Dat vinden Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Platform kinderen op de vlucht na het overlijden van de tweejarige Koerdisch-Iraakse peuter Mawda. "De verklaringen van de politie van Bergen lijken enkel te bevestigen dat er fouten zijn gemaakt", klinkt het bij Rein Antonissen, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

17 reacties

  • Denise Smeyers

    6 jaar geleden
    Waarom worden de criminelen hier zo als heiligen afgeschilderd Terwijl zij zelf de oorzaak zijn van de dood van de illegale
  • andre van de wege

    6 jaar geleden
    wie op de vlucht slaat voor de politie stop dan de bescherming, de politie heeft hun werk gedaan.
  • lieve vanderstraeten

    6 jaar geleden
    waarom zijn hier wetten, voor iedereen die op ons grondgebied komt, als de politie zegt dat ge moet stoppen moet dat ook opgevolgd worden door iedereen. En anders schaf alle wetten af.
  • john Roderigas

    6 jaar geleden
    wie zegt er dat ze maar 14 zijn??? alles is goed , valse papieren want legale hebben ze niet meer. dus waarom deze zever.
  • Franciscus Eduardus Peeters

    6 jaar geleden
    Wouter Van Besien staat op de foto in zijn handen te klappen maar voor wat en wie. Is dat voor Belgen die op het rechte spoor zijn of is dan voor transmigranten die het leven van hun kinderen op het spel zetten.