Een baggerschip van Jan De Nul.
Volledig scherm
Een baggerschip van Jan De Nul. © belga

Duizend vacatures in baggersector

De Belgische baggeraars DEME en Jan De Nul zijn dit jaar op zoek naar meer dan 1.000 werknemers. Vorig jaar werd ook fors aangeworven, maar door de miljardeninvesteringen in meer schepen en de grote orderboeken is nog extra personeel nodig. Dat schrijft De Tijd vandaag.

13 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Een werkweek in Singapore is 44 uur, Guy De Smet.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    En ondanks een inkomstenbelasting die gemiddeld maar 1/5 is van de onze werkt in Singapore alles wel. Is het er proper en veilig. Met een efficiënt bestuur.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het leven in Singapore is niet echt goedkoop. De lonen zullen dus navenant zijn. Interessant om te vergelijke is wel hun inkomstenbelasting. Dat loopt progressief van 2% tot maximaal 20% bij een jaarinkomen van 320.000$ of hoger. Op een inkomen van 40.000 tot 80.000$ betaal je 7% inkomstenbelasting. Maar er bestaan ook nog belastingverminderingen waar je gebruik van kunt maken.
  • Guy De Smet

    6 jaar geleden
    Als je hier vraagt om 12u/dag te werken, 2-4-6 maand aan een stuk 7dagen op 7, dan gaat 99,9% hier beginnen steigeren en er meteen de vakbond op inschakelen. Dit zijn pas "zware beroepen", en ik weet waarover ik spreek.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Als alleenstaande 67% overheidsbeslag. Want een relatie met dergelijk beroep. Dat kan je een vrouw toch niet aan doen. Dat loopt vaak op een scheiding uit. Dan werken tot 67. En uiteindelijk een aalmoes krijgen als pensioen om net niet van honger om te komen.