© mgb

Standbeelden kleuren rood voor Duivelse Jan Vertonghen

Een tiental standbeelden in het dorpscentrum hebben sinds begin deze week een supporterstruitje aan voor de Rode Duivels. Met die ludieke actie wil supportersvereniging Temst Jupporters iedereen aansporen om het dorp rood te laten kleuren ter ere van de honderdste Duivels-wedstrijd van Jan Vertonghen komende zondag, tijdens de oefenwedstrijd tegen Portugal.

mgb

“Vertonghen is de peter van onze club en we willen hem graag eren met deze actie. Het is een beetje in navolging van de ‘Duiveluitdagingen’ die tijdens het vorige wereldkampioenschap georganiseerd werden. Nu nemen we zelf het initiatief. Hopelijk wordt heel het dorp bevlagd. En als het mooi weer blijft, kunnen mensen hun decoratie laten hangen voor tijdens het wereldkampioenschap”, zegt bestuurslid Hans Cools.

De wedstrijd zal zondag op groot scherm vertoond worden in jeugdontmoetingscentrum De Nartist. Ook alle wedstrijden van de Rode Duivels zullen daar uitgezonden worden, net als op het dorpsplein van Tielrode, de geboorteplaats van Vertonghen.

MEER OVER DE RODE DUIVELS