© BELGA

Oosterzonen blijft voluit voor piste ‘nieuw Lierse’ gaan

De ploegvoorstelling van Oosterzonen was wellicht een van de laatste daden van geel-rood. De club gooide zichzelf de ­afgelopen weken als reddingsboei voor het failliete Lierse, inclusief participatie in het ‘new look-Lierse’.

ev

“De kans is inderdaad groot dat we met het stamnummer en de vzw van Oosterzonen straks de basis van het nieuwe Lierse zullen zijn”, zegt voorzitter Stefan Van Lommel. “Er zijn mondelinge akkoorden met een nieuwe investeerder en ook in de andere dossiers hopen we de komende dagen vorderingen te kunnen maken.”

Van Lommel knipoogt ook naar het verschil tussen dit project en het project Lierse-Lyra. “Zij willen een doorstart van het verhaal voor de Lierenaars”, gaat Van Lommel verder. “Wij vertrekken ook van de Lierenaars, maar willen ook mensen van buiten Lier en de bredere Kempen aanspreken. Of er in Oosterwijk nog gevoetbald gaat worden? Het is de bedoeling dat de trainingen hier plaatsvinden en we bekijken ook nog of het mogelijk is om met onze B-ploeg in derde provinciale aan de slag te blijven.”

Oosterzonen stelde acht nieuwe spelers voor, maar met het nieuwe Lierse in het achterhoofd is het huiswerk volgens Van Lommel nog niet klaar. “Als het dossier Lierse rond ­geraakt, zal er nog wel wat ­versterking bijkomen.”

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL