Na twee branden en wateroverlast nu ook grote stroompanne in Brecht

Het is niet de week van de gemeente Brecht. Zondag en maandag werd de gemeente getroffen door twee grote bedrijfsbranden, dinsdagavond was er veel wateroverlast door een wolkbreuk en woensdagochtend werd de gemeente ook nog eens getroffen door een grote stroompanne.

Volgens burgemeester Luc Aerts (CD&V) is het nog niet duidelijk of er een oorzakelijk verband is met de wateroverlast.

De stroompanne vond plaats tussen 8u18 en 9u21 en trof volgende straten: ABDIJLAAN, BIEST, DUIVELSTRAATJE, EYNDOVENSTEENWEG, GASTHUISSTRAAT, GEMEENTEPLAATS, HEIAKKER, HENDRIK SCHOOFSSTRAAT, HENSEL LAAN A, HENSEL LAAN B, HENSEL LAAN C, HENSEL LAAN D, KEMPENDRIES, KOOLDRIESPARK, LANGE PAD, LESSIUSSTRAAT, MUDAEUSSTRAAT, MUSEUMSTRAAT, NOLLEKENSWEG, PAEPESTRAAT, POTTERIJ, SCHOOLDRIES, SCHOOLPLEIN, SCHOOLSTRAAT, TILBURGBAAN, VAARTDIJK, VAARTSTRAAT, VAN PULSTRAAT, VINKENDRIES, WESTMALLEBAAN.

Wolkbreuk

Na de wolkbreuk dinsdagavond is het water inmiddels weggetrokken uit de straten. In Brecht is de gemeentelijke fase van het rampenplan niet langer van kracht en zijn alle oproepen voor de brandweer afgehandeld. “De getroffen inwoners zijn wel nog volop bezig met de opkuis en daarna zal pas blijken wat de omvang van de schade is”, zegt Aerts woensdag.

De brandweer kreeg dinsdagavond vanuit Brecht en deelgemeente Sint-Lenaarts meer dan honderd oproepen te verwerken over straten die blank stonden en kelders en garages die waren ondergelopen. “Ook de sporthal werd getroffen”, zegt Aerts. “Die is dinsdagavond nog vrijgemaakt, maar het valt nu af te wachten hoe de vloer er reageert op het water.”

LEES OOK: Gigantische wateroverlast na wolkbreuk: “Du jamais vu”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER