Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vakbond eist meer erkenning: "Politie is de pispaal van de maatschappij geworden"

BinnenlandHet Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel (NSPV) heeft deze ochtend een persconferentie gegeven naar aanleiding van de schietpartij in Luik gisteren. "We eisen dat er terug meer erkenning komt voor het beroep van de agent", zegt Carlo Medo, nationaal voorzitter.

24 reacties

  • erik vandendorpe

    6 jaar geleden
    Rijkswacht en kriekemans terug.
  • Stephan Priem

    6 jaar geleden
    Dit is een gevolg van een halve eeuw pamperbeleid, alles moet politiek correct zijn, nu nog correte politiekers.
  • Paul Vanmaldeghem

    6 jaar geleden
    Politie betaalt de prijs voor het politieke geklungel en het pamperen van de marginalen in onze maatschappij. Alles moet kunnen, niemand houdt zich nog aan regels maar zij betalen het volle gelag als het uit de hand loopt. Geen wonder dat dit leidt tot onvrede en frustraties bij de ordediensten.
  • Marcel Desmet

    6 jaar geleden
    Dat ze pispaal geworden zijn hebben ze enkel aan de politiek en een stuk aan henzelf te danken. Ganse dagen onnozele boetes uitschrijven om de staatskas te vullen ondermijnt je integriteit. Ganse dagen boetes versturen voor 1 of 2 km/h te 'snel' te rijden zorgt ervoor dat het aanzien van het volledige korps vervalt in een soort van belastingsinspecteur die alle puntjes op de i verzorgt, respect = 0 bij meer en meer mensen.
  • Niek Jacobs

    6 jaar geleden
    Respect voor onze ordediensten ! Gedaan met gepamper van iedereen !