Premier Charles Michel.
Volledig scherm
Premier Charles Michel. © Photo News

Premier Michel wil snel concrete maatregelen om duizenden vacatures in te vullen

Premier Charles Michel wil snel concrete maatregelen afspreken met de deelstaten om werkzoekenden naar de vele vacatures in ons land toe te leiden. Dat heeft de premier woensdag verklaard na afloop van het overlegcomité tussen de verschillende regeringen. De komende dagen zullen de verschillende voorstellen worden opgelijst in werkgroepen. Bedoeling is snel al concrete beslissingen te nemen, benadrukte premier Michel.

28 reacties

  • Jose Van Hauwaert

    6 jaar geleden
    @Hans Hoppe. Welke deur zet Francken dan wel wagenwijd open? Dit is je reinste onzin man. België was het middelpunt van de EU, heeft open grenzen door Schengen, en daardoor moet Francken ze niet binnenlaten, ze staan reeds op zijn stoep voordat hij het weet dat ze er zijn, en daar kan Francken en zelfs België niets aan veranderen zolang ze binnen de EU zitten.
  • Hans Hoppe

    6 jaar geleden
    Als Francken de deur wagenwijd open blijft houden voor hoog opgeleiden die op basis van een religeus boek zowel moleculaire biologie als financiële spitstechnologie hebben gestudeerd ergen op een blauwe vrijdag in een religeius achterzaaltje, zullen we met een enorme kloof tussen aantal werklozen en aantal vacatures blijven zitten. Dat noemt kracht van verandering.
  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    Zet die profiteurs van leefloners aan het werk die hier nog nooit één eurocent hebben afgedragen en alle voordelen krijgen.
  • Paul Bogaerts

    6 jaar geleden
    Als ervaren technicus dus terug van nul beginnen. Een koopje voor de bazen, een kaakslag voor de arbeider. Ik dacht het niet!
  • Mia Verheyen

    6 jaar geleden
    misschien nog wat meer ongeschoolden importeren?