De Wever na minuut stilte voor slachtoffers: “Vorige week werden agenten nog uitgemaakt voor moordenaars”

Aan de Oudaan in Antwerpen is woensdagmiddag een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aanslag in Luik. Daarbij kwamen dinsdag drie mensen om.

JaTi

Agenten van de Lokale Politie Antwerpen en burgemeester Bart De Wever herdachten de slachtoffers met een minuut stilte aan de politietoren. “Ik sta 100% achter hen”, aldus de Antwerpse burgemeester. “Vorige week liepen betogers de politie nog uit te maken voor moordenaars (bij het schietincident waarbij de kleine Mawda stierf, nvdr.). Deze week werden twee politiemensen lafhartig vermoord. Ik denk dat veel politiemensen zich vragen stellen over de risico’s van hun beroep en de waardering die ze er voor krijgen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook in Mechelen hielden meer dan honderd agenten een stiltemoment. Aan het hoofdgebouw van de lokale politie regio Turnhout hangen de vlaggen halfstok.

Ook op de Espace Tivoli, in het centrum van Luik, werd om 13u een minuut stilte gehouden. Onder meer Waals minister-president Willy Borsus was aanwezig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Schietpartij in Luik