EPA
Volledig scherm
© EPA

Test Aankoop eist 200 euro schadevergoeding voor elke Facebookgebruiker

Test Aankoop en haar Italiaanse, Portugese en Spaanse zusterorganisaties lanceren een collectieve rechtsvordering tegen Facebook. Aanleiding is het schandaal rond Cambridge Analytica waarbij aan het licht kwam dat de gegevens van meer dan 87 miljoen Facebookgebruikers zonder toestemming werden gedeeld met derden. Test Aankoop wil dat consumenten opnieuw baas worden over hun eigen gegevens en een vergoeding krijgen als die onwettig worden gebruikt. Ze eist 200 euro schadevergoeding per Facebookgebruiker.

15 reacties

  • JP Aerts

    6 jaar geleden
    En naar wie gaat deze schadevergoeding? Wordt deze verdeeld onder de Belgische FB gebruikers... Ik dacht het niet!
  • Marco Sticchi

    6 jaar geleden
    Testaankoop heeft niets beters te doen zeker, hou u tot testen van goederen en niet diensten, wat denken jullie hier Amerikaanse toestanden te eisen, uw advocaten wassen hun handen nu al wetende dat je geen cent ontvangt, echte boeren zijn het geworden
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    En dat geld is natuurlijk voor testaankoop. Moet wel zeggen dat er schot in de zaak is sinds ik een klacht over een bedrijf had gemaakt bij hen. Maar die euro per facebookgebruiker... denken die echt dat die ff wat miljoenen gaan krijgen? En de gebruiker die leed verder?
  • Marc Van Orshaegen

    6 jaar geleden
    en voor mij moet testaankoop ook niet beslissen , ze doen dit enkel en alleen om er zelf beter van te worden
  • Patrick Bosch

    6 jaar geleden
    testaankoop heeft in mijn plaats niks te beslissen