Studio 100 presenteert technische wereldprimeur voor musical ‘40-'45

Het gloednieuwe Studio 100-spektakel '40-'45 wordt een technische wereldprimeur, met rijdende tribunes en hoofdtelefoons voor elke bezoeker. Ook blinden en slechtzienden kunnen daardoor drempelloos naar de musical die in het najaar in Puurs in première gaat.

KVRO

Studio 100 legde de lat hoog met het vorige spektakel ‘14-18’ in de Nekkerhal in Mechelen. Het werkte toen al samen met het bedrijf WIcreations uit Heist-op-den-Berg voor de technische kant. Samen doen ze er ditmaal nog een schepje bovenop.

Gert Verhulst stelde woensdag zelf een prototype van de nieuwe rijdende tribunes voor, die in tegenstelling tot vorige keer, in alle richtingen kunnen rijden. Een hoofdtelefoon per bezoeker maakt de beleving compleet, ook voor blinden en slechtzienden die voor de eerst keer in de geschiedenis een musical kunnen volgen met audiodescriptie.

De musical gaat op 7 oktober in première in een speciaal daarvoor gebouwde pop-uplocatie in Puurs. Daar zullen acht rijdende tribunes staan, waarop in totaal bijna 1.700 mensen kunnen zitten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER