In de gevangenis Les Baumettes in Marseille worden op dit moment tientallen geradicaliseerde moslims vastgehouden.
Volledig scherm
In de gevangenis Les Baumettes in Marseille worden op dit moment tientallen geradicaliseerde moslims vastgehouden. © AFP

Binnenkort komen veel geradicaliseerde gevangenen vrij: Fransen vrezen moslimterroristen die de cel verlaten

In Franse gevangenissen zitten op dit moment zo’n 500 moslimterroristen vast en nog eens 1.200 geradicaliseerde moslims. Van die laatste groep komen er dit jaar en volgend jaar in totaal 40 op vrije voeten. Dat blijkt uit cijfers van de Franse overheid.

92 reacties

  • eric brack

    6 jaar geleden
    We zullen allemaal onze stembanden maar al opwarmen voor een liedje te gaan zingen. De bloemisten zullen uiterst tevreden gaan zijn met hun bloemenverkoop, De kaarsen zullen de deur uitvliegen bij blokker en andere zaken. Links zal wel zorgen dat het stilletjes snel vergeten wordt. " Pluriformiteit wat een fiasco " !
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    Vermits er niets tegen ondernomen wordt, is er slechts 1 conclusie mogelijk nl. de regeringen doen het opzettelijk om het volk bevreesd te maken of onze excellenties werden gekocht bv met oliedollars.
  • philippe decock

    6 jaar geleden
    De oplossing is simpel : na uitzitten straf uitwijzen naar land waar ze gevochten hebben. Ze voelen zich toch geen belg of fransman. Maar ja, er moet altijd wat ergs gebeuren voor ze hier wakker schieten.
  • Filiep Lapeire

    6 jaar geleden
    Vlaams belang, Geert Wilders en anderen willen al lange tijd waarschuwen voor de gevaren van de islam maar worden telkens veroordeeld voor racisten. Wanneer zal de realiteit eens erkend worden? Dergelijke criminelen mogen nooit meer vrijkomen, ze moeten uit de maatschappij verwijderd worden enkel zo kan men de veiligheid van de bevolking garanderen.
  • Polyvalent

    6 jaar geleden
    Daar hadden ze niet aan gedacht, de dag dat ze die binnen staken?? Laat links het nu maar oplossen! en goed deze keer.